Lönekartläggning utbildning

PeopleAnalytics


Inte expert på lönekartläggning än? Lugn, det är vi! Och den kunskapen vill vi gärna dela med oss av till er. Självklart på ett lättbegripligt sätt som är lätt att ta till sig, med konkreta svar på de vanligaste frågorna. Vi är stolta att kunna erbjuda två kostnadsfria webinarier; en med fokus på Lönekartläggning och en om HR-analys. Vi erbjuder även skräddarsydda utbildningar och workshops som vi anpassar efter just era önskningar.

Work process

Om lönekartläggning

En av de viktigaste processerna inom HR är den lagstadgade lönekartläggningen. Alla företag måste årligen genomföra en lönekartläggning för att identifiera och motverka osakliga löneskillnader inom företaget. Syftet är att främja lika rättigheter och möjligheter för anställda oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, religiös tillhörighet och sexuell läggning. Företag som har 10 eller fler anställda måste även dokumentera och kartlägga hur man ska åtgärda eventuella löneskillnader.

Men lönekartläggning behöver inte ses som ett nödvändigt ont – det finns många anledningar till att värdesätta arbetet med kartläggningen. Förutom att arbetsplatsen blir jämställd och sund får ni även en gedigen insikt i företagets lönestruktur och tillgång till ett faktabaserat underlag som kan användas både för att sätta löner och användas vid rekrytering.

Marknadens Vassaste Lönekartläggning

Ett komplett verktyg för lönekartläggning – med löneanalys och Equal Pay Index på köpet!

Marknadens Vassaste Lönekartläggning

Ett komplett verktyg för lönekartläggning – med löneanalys och Equal Pay Index på köpet!

Våra produkter

Utbildning: Lönekartläggning – Hur gör man?

Vår kostnadsfria utbildning om lagkrav och hur du praktiskt genomför en lönekartläggning

  • Arbetsvärdering, lika och likvärdiga arbeten
  • Vad ska analyseras?
  • Vad ska dokumenteras?
  • Vad mer kan ni få ut av er lönekartläggning?

Hur gör man egentligen för att praktiskt ta sig an, och korrekt genomföra, en lönekartläggning? I den här utbildningen går vi igenom vilka krav som finns i diskrimineringslagen, hur ni analyserar och dokumenterar de olika arbetsvärderingarna. Utbildningen ger er även idéer och tips på vilka mervärden en väl genomförd lönekartläggning ger och hur ni kan använda er av dem.

  • Var? Utbildningen sker i webinarieform
  • När? För att se nästa datum för kursen (och anmäla dig!) gå in här.
  • Pris? Kostnadsfritt!
Conversation

Skräddarsydda utbildningar och workshops

Utöver våra kostnadsfria webinarier erbjuder vi även skräddarsydda utbildningar och workshops efter era önskemål. Djupdykning i HR KPI:er? Snabb introduktion till HR-analys? Utbildning om hur statistik omvandlas till insikter? Tveka inte att höra av er till oss om era önskemål och funderingar.

Psst… Du har väl inte missat att vi även erbjuder gratis utbildning inom HR Analys?

Utbildning inom HR Analys – För dig som är nyfiken på möjligheterna med att analysera nyckeltal

Vår kostnadsfria utbildning om digitaliseringen av HR och möjligheterna med nyckeltal

Är du också nyfiken på HR-analys och hur det kan vara värdeskapande för ditt bolag? Vår utbildning om HR-analys går igenom de möjligheter som digitaliseringen av HR skapar. Vi går igenom vilka nyckeltal som är bra att följa men framförallt; hur ni bäst omvandlar siffror till insikter!

  • Var? Utbildningen sker i webinarieform
  • När? För att se nästa datum för kursen (och anmäla dig!) gå in här.
  • Pris? Kostnadsfritt!

PeopleAnalytics – Din partner inom HR-analys och lönekartläggning

Vi är ett HR-tech bolag som erbjuder både utbildningar och en molnbaserad analysplattform. Vi har hjälpt hundratals kunder med olika former av HR-relaterade dataanalyser sedan vi startade 2016, kanske är ditt företag vår nästa partner?

Marknadens Vassaste Lönekartläggning

Ett komplett verktyg för lönekartläggning – med löneanalys och Equal Pay Index på köpet!

Upptäck våra produkter